A leggyakoribb kérdések

Megéri PORFIX-ből építeni?

Egészen biztos. Időbelileg és pénzbelileg egyaránt. A PORFIX komplex építési rendszer lehetővé teszi a nagyon gyors és hatékony építkezést. A legigényesebb részletekhez is tud alkalmazkodni, kiváló a megmunkálása, könnyű és precíz. A pórusbeton blokkok kiváló hőszigetelő paramétereinek köszönhetően a beköltözés után azonnal energiamegtakarítással számolhat. Új vagy felújított háza modern, minden minőségi és környezetvédelmi szabványnak megfelelő lakhatást biztosít.

Hogyan és hol vásárolhatok PORFIX-et?

Ha ön építkezik, és olyan anyagokra van szüksége, mint például egy új családi ház, felújítás vagy épületmódosítás, vegye fel a kapcsolatot a régió porfix szerződéses szállítóinak egyikével. Örömmel mutatjuk be blokkjainkat, megállapodik a gyűjtésről és a szállításról.

Ha Ön egy építőipari vállalatot vagy építőanyag-eladót képvisel (és nem porfix vállalkozó), kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Ön régiójában működő értékesítési képviselővel.

Elhatároztuk, hogy a házunk PORFIX-ből lesz, tudna nekem segíteni?

Gratulálunk! Készen állunk, hogy a kéznél legyünk. Tekintse át a munkafolyamatot, és nézze meg a videót. A PORFIX egy komplex építési rendszer, könnyedén építhet vele házat.

Ki kell számolnom az anyagfelhasználást, és fektetési rajzot kell készítenem a mennyezethez. Hogyan kell csinálni?

Ez egyszerű. A fogyasztás kiszámításához és a mennyezeti fektetési rajz elkészítéséhez elegendő, ha elküldi nekünk a projektdokumentációt. Technikusainkat elsősorban az egyes emeletek alaprajzai, a helyiségek metszetei és az összes nézet érdekli. A számítások és az összeállítási rajz iránti érdeklődését egy űrlap segítségével jelezze felénk.

Milyen a PORFIX tűzállósága? Nem gyúlékony?

Az STN szerint a pórusbeton a nem éghető anyagok kategóriájába tartozik - A osztály.

A PORFIX tűzállósági értékei lehetővé teszik használatát tűzfalak építéséhez is.

Jegyzőkönyv a tűzállóság osztályozásáról – nem teherhordó fal

Jegyzőkönyv a tűzállóság osztályozásáról - teherhordó fal

A PORFIX termékek biztonságosak az egészségre?

Persze, azok. A PORFIX – pórobetón, a.s. garantálja valamennyi termékének egészségvédelmi biztonságát. Az elemzések eredményei szerint a PORFIX építőanyag sem egészségre, sem környezetre nem jelent kockázatot

A PORFIX blokkok milyen hosszú élettartamával számíthatok?

A PORFIX pórusbeton tényleges fizikai élettartama gyakorlatilag korlátlan. Ez mindenekelőtt az épület megfelelő és rendszeres karbantartásától függ. A pórusbeton olyan szervetlen anyagokból készül, amelyekre általában nem hatnak  az időjárás viszontagságai. 

Ősszel akarok falazni. Mi lesz, ha már fagyni fogy.

Akkor jobb, ha megvárja a nulla feletti hőmérsékletet. Az építőiparban a falazásra és vakolásra az STN vonatkozik, amely kimondja, hogy a munkavégzést a levegő- és az alap +5 °C feletti hőmérsékletén kell végezni. A gyártó nem javasolja fagyálló hozzáadását a falazóhabarcsba. A gyakorlatban alacsonyabb hőmérsékleten is lehet falazni, de fagypont alatt nem. A habarcs elkészítéséhez maximum 40 °C hőmérsékletű keverővíz használható, azonban számolni kell a kötési idő meghosszabbodásával. A blokkok felülete nem lehet fagyos. Ebben az esetben az építési felügyelőé a döntő szó.